Vedea ontwikkelt een wetenschappelijk

gevalideerde behandelmethode

voor kinderen met amblyopie.

Nieuwe ideeën over neurale mechanismen en innovatieve therapieën voor amblyopie zijn onderzocht en effectief gebleken.

De potentie van dichoptische gaming als mogelijke interventie voor amblyopie is in de afgelopen 10 jaar veelvuldig klinisch getoetst èn bevestigd.

Vedea brengt therapeutische dichoptische gaming als benadering van amblyopie naar de praktijk door middel van een software applicatie voor VR-smartphones waarmee speciale games worden gespeeld en oefeningen worden gedaan.

De behandelmethode is gericht op jonge kinderen (5-9 jaar) aangezien de kans op effectieve behandeling gedurende die periode maximaal is en de impact op de kwaliteit van leven significant.

6000
Diagnoses per jaar in NL
180000
Diagnoses per jaar in EU

“Kinderen met een oogpleister op zijn feitelijk sterk visueel gehandicapt en worden vaak gepest.”

moeder van Mare

Essentiële uitgangspunten

De fundamentele keuzes van Vedea.

Leuk & effectief

Om kinderen effectief te kunnen behandelen is de therapietrouw van groot belang. Een variërend aanbod van content, dat op ieder gewenst moment aansluit op behoeftes en interesses, houdt het kind bij de les.

Informatie en controle

Voor behandelaars ontwikkelt Vedea een online dashboard waarmee zij op ieder moment inzicht krijgen in het gebruik van de methode en het effect van de behandeling.

Betaalbaar voor ouders

De Vedea methode is betaalbaar voor iedereen. Ons streven is om de methode net als de huidige behandeling in het basispakket te krijgen.

Mobiele technologie

Therapie thuis, maar toch online verbonden met de behandelaar. Nieuwe content op afstand geserveerd. Data-analyse en machine learning. Mobiele technologie maakt heel veel mogelijk.

Makkelijk verkrijgbaar

De methode is geschikt voor overal verkrijgbare hardware (een telefoon in een VR-headset). Zo maken we de methode voor zoveel mogelijk kinderen, laagdrempelig beschikbaar.

Optimaal resultaat

Het gaat om visusverbetering. Door gebruikersdata te verzamelen weten we steeds beter wat werkt en wat niet. Onderzoek toont aan dat significante verbetering van de visus mogelijk is.

“Een VR headset is de optimale device voor dichoptische training. Zo controleer je het totale gezichtsveld”.

prof. dr. Bas Rokers

De Vedea Methode

Hoe het werkt

De behandelmethode van Vedea maakt gebruik van VR-technologie gekoppeld aan een uitgebreide immersive content bibliotheek.

Een ruime bibliotheek met voor elk wat wils is de sleutel tot “therapietrouw”. Spelletjes, games, 3D avonturen en uiteindelijk ook educatieve content zorgen ervoor dat kinderen zonder dat ze er erg in hebben werken aan de verbetering van hun zicht.

Met een moderne telefoon in een VR headset kunnen kinderen thuis de therapie volgen.

Patiënt monitoring

Voor ouders en behandelaars ontwikkelt Vedea een online dashboard waarmee zij op ieder moment inzicht krijgen in het gebruik van de methode en het effect van de behandeling.

Support ons project.

Om deze innovatieve therapie te realiseren werken we samen met een aantal gerenommeerde instellingen, specialisten en adviseurs.

Ook uw hulp kunnen we goed gebruiken!